mandag 11. oktober 2010

Oppskrift på hummus

Hummus er en kremete dipp som er en selvsagthet på et meze-bord. Det finnes hundrevis av forskjellige hummusoppskrifter, og her er en av dem.

Til 6-8 personer

400 g kikerter
1 fedd hvitløk, knust til en
         paste med 1/4 ts salt
2-4 ss sitronsaft
1/4 ts malt spisskummen
extra virgin olivenolje (til uttynning, men kan sløyfes)

Varmt brød til servering


Fremgangsmåte:

1. Hvis du bruker tørkede kikerter må disse legges i vann over natten. Hermetiske kikerter kan brukes med en gang, men må skylles først.
2. Mos kikertene i en kjøkkenmaskin/blender/stavmisker. Tilsett hvitløken og kjør maskinen til en tykk, grov masse.
3. Tilsett sitronsaft, spisskummen og salt etter smak. Kjør maskinen til massen er kremet. Smak på blandingen og tilsett mer krydder eller tahinipasta om du ønsker det.
4. Tilsett olje eller vann i en tynn stråle mens du rører i blandingen om du ønsker den tynnere. Men pass på: Den skal ikke være så tynn at den renner.

Tilsett krydder etter smak. Hummus serveres som dipp/pålegg til arabisk brød.

Hummusen kan stå i kjøleskap i 3 dager eller dypfryses i opptil 1 måned. Etter frysing bør den tines i kjøleskap.

Tips: Det finnes mange ting man kan tilsette hummusen for å få en mer spennende smak. Eksempler er koranderpulver, ingefær, paprikapulver, tabasco, chilipulver og fersk koriander. Ikke vær redd for å prøve deg fram!


Hummus passer ypperlig med falafel. Prøv den også med tradisjonelle norske retter som kjøttkaker.

1 kommentar:

Legg gjerne igjen en kommentar